The Busway Experience

June 13, 2009

I don’t take public transportations. It’s not just how uncomfortable or how unhygienic or how crowded they are or whatever. It’s more of a safety issue. My brand new handbag was one sliced open by a mugger a few years back (leaving it practically a garbage afterward), and then on another occasion, a mugger took my mobile phone (leaving me very pissed off of all the lost contact numbers). But this morning, on a whim to go to the museum to indulge in my photography hobby, my friends suggested taking the busway. So we did. My first time ever. It was not that bad, really, I even took some shots inside the bus, despite the fact that I was constantly in a paranoia state of somebody mugging my camera or my iPod or my mobile phone. And you know what my friend said when we’re at the bus stop: “You know, Ka, you gotta make it big here. So you can ride in an Alphard with a driver chaffeuring you around. Not like us, taking the busway because we have to, enduring the sweaty crowd and all.” True. But in truth, the one thing that I hate the most about public transport is this: I can’t close my eyes and relax, plugging the iPod inside my ear, just me and my thoughts. The most precious time I have to have everyday just to clear my mind. How do you think I stay sane with three main jobs, countless projects, and at least 12 hours a day at work?

Advertisements

13 Responses to “The Busway Experience”

  1. Denta Says:

    Ahahaha, sekali-kali lah bu…kapan lagi naik busway? Jadi tau betapa bobroknya potret public transportation di Jakarta. Bisa jadi buku sendiri tuh πŸ™‚

  2. Erma Says:

    Bisa kok mbak, asal tas nya didekap erat hehehehe

  3. Ayu Wibisono Says:

    Dengerin ipod sambil merem di transjakarta? Bisa kok, tp harus dapet tempat duduk dulu..he3x
    Kalo berdiri, cuma bisa dengerin ipod, jgn pake merem loh..hi3x
    Aku juga sering naik transjakarta dengan cita2 tidak kena macet..
    Tapi ada yang bikin frustasi adalah MENUNGGU BUS-nya!!
    Yaah, akhirnya lama perjalanan sama aja donk seperti naik mobil pribadi..

    Welcome to Jakarta Ika.. Semoga tidak bete menyaksikan kemacetan yg gila2an setiap hari..

  4. damz Says:

    ka, enakan naek becak motor kemana-mana kan??! bisa pake ipod sambil foto2 sesuka hati tanpa takut dicopet… πŸ˜€ foto2 itu masih ada lho!!

    btw, liburan lah kemari ka! ntar ku ajak ko naek tunnelbana, alat transportasi utama disini.. semua orang naek angkutan itu.. pernah di depanku duduk aktor lokal, tapi ga ada tuh yg heboh minta tanda tangan.. orang laen cuma melirik, trus fokus dengan ipod & bukunya masing2.. πŸ™‚

  5. Ika Natassa Says:

    Waaa lo msh punya foto itu ya? Iya mar yg ga enak itu ketidakamanannya, ga bisa nyantai tidur gw, mana org2 pada keringetan (ngomel mulu gw ya hehehe)
    Liburan k stockholm? Mau bangeeettttt, tp gw lagi bangkrut :p

  6. anky Says:

    Mbaa..
    buku ketiga nanti judulnya transportio ya, heheheheheee.. nice post πŸ™‚

  7. Ariyanti Says:

    First of all, congratz that finally you’ve tried Transjakarta. Even though it’s not perfect yet, but it’s one of the best public transportation in Jakarta (so can you imagine he rest? hehehe…).
    Nice to see ya πŸ™‚


  8. gw suka naik public transportation karena justru gw banyak belajar soal hidup darisitu mba. sedikit-banyak menginspirasi & membentuk karakter. tapi emang bener, kl udah cape at work, mending cari yg nyaman, yg bisa membuat kualitas hidup kita lebih balance (salah satunya dengerin ipod sambil ngelamun). buat apa cari duit banyak kl bernapas lega aja ga sempet? kl udah kaya gini, taxi becomes the best option then. πŸ˜‰

  9. Cindy Simbolon Says:

    I am Cindy. Really sorry to bother u about this but I’ve been looking for wawan (irwan febriansyah) for sooo long. He was one of my best buds long time back in uni. I have lost contact with him for quite sometime now.
    I am pretty sure that he is the same irwan that u mention on ur blog AVYW (The Yuppies Who Deserves Thanking) because there is one of the pic with him there. I would really appreciate if u can pass this email to him, I am sure that he will b glad too. Thanks so much.
    Have a good day ahead! πŸ™‚

  10. Cindy Simbolon Says:

    Hi, it’s me again. I am not sure that u have got my email address earlier. So here it is, simboloncindy@yahoo.com.sg
    Thanks πŸ™‚

    Cheers!!

  11. buwel Says:

    nice posting

  12. tiwi Says:

    Mungkin harus coba naik KRL Express, lebih nyaman & lebih bebas copet πŸ™‚

  13. nuril Says:

    Waahh jadi inget waktu masih ODP di Jakarta dulu Ka, kemana-mana naik busway.. nyaman kok, sering ketiduran juga, dan alhamdulillah aman ga pake copet2an..:) kecuali saat jam pulang training, di halte depan musium gajah ituuh.. maaak antriannya panjaaaaaaang banget… fiuh fiuh.. mending fitness dulu deh di lantai 6, trus baru pulang sekitar abis magrib, dah agak sepian.
    but i still love busway anyway..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: